Onderhoud van de Moskunst

Moskunst

Onze insteek is om zo milieuvriendelijk en efficiënt mogelijk te werken. Het mos dat wij gebruiken wordt op een volledig milieuvriendelijke manier onder staatstoezicht geoogst. In het hele proces van oogsten tot verwerken worden geen schadelijke, toxische middelen gebruikt. Het mos heeft een levensduur van meer dan 10 jaar, afhankelijk van hoe vaak het mos wordt geknuffeld.

Het mos is met plantaardige middelen gekleurd en bewerkt, waardoor het zacht en elastisch aanvoelt. Het mos is hierdoor tevens vuilafstotend en brandvertragend. Door deze bewerking worden insecten geweerd en nestelen ze zich niet in onze moscreaties. Voor een optimaal decoratief effect van het mos adviseren wij een luchtvochtigheid in de ruimte van 40% of hoger. De gemiddelde luchtvochtigheid in gebouwen is 50%. Mocht de luchtvochtigheid lager zijn dan 20%, dan bestaat de kans dat de topjes van het mos iets indrogen. Hierdoor wordt het mos kwetsbaarder voor aanraking. Zodra de luchtvochtigheid in de ruimte weer op peil is herstelt de elasticiteit. Hogere luchtvochtigheid, zoals op een badkamer en in zwembaden, is geen enkel probleem.

Het lijstwerk zit geïntegreerd met het kunstwerk, heeft een FSC keurmerk en wordt zonder giftige stoffen zoals formaldehyde vervaardigd.

Wij streven er naar het kunstwerk volledig milieuvriendelijk te produceren. Om de hoogste kwaliteit te behalen is het echter (nog) niet altijd mogelijk om iedere keten in de productie van de kunstwerken milieuvriendelijk te maken, simpelweg omdat we nog niet de juiste leverancier hebben gevonden of de juiste leverancier bestaat nog niet. Door een inspirerend voorbeeld te zijn willen leveranciers motiveren deel te worden van een milieuvriendelijke kunstserie.

Om toch onze voetafdruk te compenseren planten we samen met onze partner TreeNation bomen om de C02 uitstoot van onszelf, de kunstenaar en de koper te compenseren.